8 Ara 2018

7th Grade - Assignment (Ödev 10)

Değerli öğrenciler, dersimize hoş geldiniz! Aşağıda sizden istenilen görevleri ADIM ADIM yapmanız faydanıza olacaktır. Lütfen hiçbir adımı atlamayınız. Bu çalışma için ortalama 30-45 dakika arası ayırınız. Yoklama formu en alttadır. (Bu ders, 7.sınıflar için hazırlanmıştır.) 

1) Dolu dolu bir ders seni bekliyor! Bu haftaki ilk göreviniz aşağıda verilen kelimeleri önce dinlemek, sonra da defterinize anlamlarıyla birlikte yazmaktır. Bunlar IMPORTANT WORDS'tür. Ne demek olduğunu sen bulabilirsin.

a) Hunt: anlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
b) Poisonousanlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
c) Winganlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
d) Jungleanlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
e) Domesticanlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
f) Extinctanlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.
g) in dangeranlamını öğrenmek ve dinlemek için tıkla.


2) Aşağıda North America'daki bazı extinct hayvanların görseli var. Bu arada "extinct" kelimesinin anlamını yukarıda öğrenmiş olmalısın. Görseli inceler misin? Hayvanların yalnızca adlarını kısaca bir araştırır mısın?


3) Aşağıda 1.ünitenin tekrarı olarak kelime quiz'i yer almaktadır. Kendini bir sınar mısın? Ne kadarını hatırladığını bir kontrol etmiş olursun.


4) Bir kez daha İngilizcedeki "question word"leri hatırlatma gereği duyuyorum. Artık öğren şunları! 3 sene oldu. Bunların içine "How long" soru kelimesini de ekleyerek defterine anlamlarıyla birlikte yaz ve akılda kalıcı bir şekilde çalış.



5) Aşağıda senin için bir bulmaca (puzzle) var. Bulman gereken kelimeler şunlar: WING, HUNT, INSECT, HEAVY, REPTILE, EXTINCT, RARELY, RHINO, DANGEROUS, HERBIVORE, WILD, LIVE, CARNIVORE, LION. Bulduğun kelimelerin üstünü dokunarak çiz. Eğer aşağıdaki bulmacayı göremiyorsan buraya tıkla.

6) Listening time! Aşağıda "Frozen" adlı animasyon filminin şarkısı yer almaktadır. Kulağın seste, gözün altyazıda dinlersen faydalı olacaktır.



7) Bu form kapatılmıştır