30 Kas 2018

8th Grade - Assignment (Ödev 7)

Değerli öğrenciler, dersimize hoş geldiniz! Aşağıda sizden istenilen görevleri ADIM ADIM yapmanız faydanıza olacaktır. Lütfen hiçbir adımı atlamayınız. Bu çalışma için ortalama 45 dk-1 saat arası ayırınız. Yoklama formu en alttadır. (Bu ders, 8.sınıflar için hazırlanmıştır.) 


1) İlk olarak kitabınızdaki sayfa 43-46 arasındaki (43 ve 46 dahil) çalışma sayfalarının ödev olduğunu bildirelim. Bu sayfalar öncelikli olarak yapılmalıdır. 

2) Madem yemek ve yiyeceklerle ilgili konuşuyoruz, aşağıya senin için iki tane bitki resmi koydum. Bu bitkiler bir sebze de olabilir meyve de. Egzotik bitkilerdir. Bu bitkilerin adını ve özelliklerini bilebilir misin acaba? Bir araştır.

3) Şimdi sıra kendine bir deneme sınavı yapmakta. Vereceğim bağlantıya tıkla. Ekrana farklı bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada 1.ünite ile ilgili 15 soruluk bir deneme sınavı var. Ayrıca süre sınırı da vardır. Bu sınava katılarak kendini bir sınamalısın. Yaptıktan sonra buraya geri dönmelisin. Kendini denemek için BURAYA TIKLA.

4) Bu sefer farklı bir listening etkinliğimiz var: Şarkı (song). Aşağıda "Happier" adlı bir şarkı var. Bu şarkıyı en az bir kere dinleyebilir misin? Bakalım ne düşüneceksin şarkı hakkında?


5) Ödevin son aşaması: Yemek tarifi hazırlamak. Yazılanları adım adım oku ve uygula. Ödevler, flash bellek ile kabul edilmemektedir. Lütfen bu konuda ısrar etmeyiniz.

a) Kendine kolay yapılabilecek bir yemek seç. Kesinlikle ailenden bir büyüğün yanında olmalıdır! Güvenlik önceliklidir.

b) Aklına fikir gelmiyorsa önerilerim var: kızarmış yumurta, basit kek, basit kurabiye, tost, pilav, omlet, ıslak kek, meyve salatası, sebze salatası, kısır köfte, makarna salatası. 

c) Şimdi de bir karar ver. Ödevi video olarak mı yapacaksın yoksa ses kaydı olarak mı? İkisinden birini tercih etmekte serbestsin. Eğer cihazında/telefonunda mobil verideyken İnternet kotan kısıtlı ise ses kaydını tercih edebilirsin. Mobil veride video yüklemek çok kota harcayabilir.

d) Seçmiş olduğun yemeği, bir büyüğünün gözetiminde ister ses kaydı ister video olarak İngilizce dilinde tarif etmelisin. Bunun için notlarından ve kitaptan yararlanabilirsin. Tarif ederken süreç kelimelerini (process) kullanmayı unutma.

e) Son olarak, hazırladığın bu ses kaydını ya da videoyu BURAYA TIKLAYARAK açılan sayfadan gönder. Sonra tekrar buraya gelmelisin. Çünkü aşağıda yoklama formu var. (Süre doldu)

6) Bu form kapanmıştır.


Not: Ödevin son gönderilme tarihi: 08/12/2018