23 Kas 2018

7th Grade - Assignment (Ödev 8)

Değerli öğrenciler, dersimize hoş geldiniz! Aşağıda sizden istenilen görevleri ADIM ADIM yapmanız faydanıza olacaktır. Lütfen hiçbir adımı atlamayınız. Bu çalışma için ortalama 30-45 dakika arası ayırınız. Yoklama formu en alttadır. (Bu ders, 7.sınıflar için hazırlanmıştır.) 


1) İlk olarak defterine yazmış olduğun düzensiz fiillere (irregular verbs) çalışmalısın. Bunu yaparken ritimli bir şekilde ezberlemeyi deneyebilirsin. 

2) Aşağıda senin için bir görsel var. Bu görselde "Question Words" yer almaktadır (koyu siyah olanlar). Bu kelimeler İngilizcedeki bazı soru kelimeleridir. Bunları defterine not al ve anlamlarını yaz. Bu kadar değil tabi ki, çalışmalısın.


3) Şimdi de kitabının 42. sayfasını açar mısın? Bu sayfada üç numaralı etkinlikte İdil Biret hakkında paragraflar var (A ve B kutuları). Her iki paragrafı da defterine yazıyorsun. Ardından özenli bir şekilde çeviri çalışması yapmalısın. Kim bilir, belki bu paragrafla bir şekilde karşılaşırsın. Bu sana bir mesajdı. Umarım mesajı aldın. 

4) Sınav için önemli bir uyarı: Sitemizdeki ödev 1, ödev 2, ödev 5 ve ödev 7'deki videoları tekrar izle. Çünkü sınavda bu dördünden biri dinleme (listening) olarak yer alacaktır.

5) Quiz time! Aşağıya senin için bir kelime quizi koydum. Sınavdan önce iyi olacaktır. Kendini bir sına! Start butonu ile quiz'e başlayabilirsin. Eğer aşağıdaki quiz'i göremiyorsan buraya tıkla.

6) Bu sefer farklı bir listening etkinliğimiz var: Şarkı (song). Aşağıda "Happier" adlı bir şarkı var. Bu şarkıyı en az bir kere dinleyebilir misin? Bakalım ne düşüneceksin şarkı hakkında?


7) Bu form kapatılmıştır.